Back to Top

eTwinningprojecten bekroond

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 11:54

In de voorlaatste septemberweek werd bekend gemaakt dat zo goed als alle eTwinningprojecten van vorig schooljaar een nationaal kwaliteitslabel in de wacht hebben gesleept. Proficiat aan de betrokken leerlingen en leerkrachten. Twee projecten krijgen trouwens een extra prijs, op woensdag 14 oktober weten we hier meer over.

Lees meer: eTwinningprojecten bekroond

Stappenplan corona-quarantaine

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 11:48

Het LOC ontwikkelde in samenwerking met de directie een stappenplan in verband met de lesopvolging van/voor leerlingen die in quarantaine zijn n.a.v. contact met een persoon die besmet is met COVID-19 of die zelf COVID-positief getest zijn. Het stappenplan geeft instructies aan de vakleraars, leerlingen in quarantaine en hun klasgenoten.

Vierde in biologieolympiade

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 19:07

Van harte proficiat aan Tristan Vanoverbeke (5WEW8) met zijn vierde plaats in de finale van de Vlaamse biologieolympiade! De digitale proclamatie vond zondagnamiddag 24 mei plaats. Tristan werd vierde, op een totaal van 17 finalisten en 2332 deelnemers uit heel Vlaanderen. Een bijzonder knappe prestatie voor een leerling uit het vijfde jaar!

Dichter des Vaderlands

Gepubliceerd: donderdag 14 mei 2020 11:21

Oud-leerlinge Sylvie De Coninck, dichteres Sylvie Marie, maakt deel uit van een literair uitwisselingsproject dat een brug wil slaan tussen de drie taalgemeenschappen van ons land: ‘Dichter des Vaderlands/Poète National/Nationaler Dichter’. Een 70-tal dichters schrijft gepersonaliseerde gedichten ter nagedachtenis van een overledene, niet zelden voor wie overlijdt aan corona. Onlangs namen we afscheid van een oud-collega … Sylvie Marie schreef toen voor haar oud-leerkracht het gedicht "Echo".

Lees meer: Dichter des Vaderlands